Bambio

Az egyszerű és olcsó pelenkázás titkát a Bambio webáruházban mindenki megismerheti. A modern mosható pelenkák környezet-, és pénztárca kímélő megoldást nyújtanak a pelenkás korú babák szüleinek.

Címkefelhő
Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás

Úszópelenkák, amiket mi is kipróbáltunk - 2. rész

Pelenkázási mániámnak köszönhetően még vannak olyan úszópelenkák amiket kipróbáltam.

A pelenkák neve után itt is, a korábbi bejegyzéshez hasonlóan, zárójelben osztályozom az adott úszópelenkát, az adott kategóriában a legjobban teljesitő 5-st kaphat, a legrosszabb 1-est. A következő kategóriákat osztályoztam: csinosság, méretezés, balestek kezelése, anyag minőség, száradás, árfekvés.

 

Bambinex úszópelenka (4, 5, 5, 5, 2, 5 - 4,4-es átlag)

A kedvencem volt. Csini, nem buggyos, nem trottyos. Sajnos nem nagyon vannak csajos szinek. Inkább mindhárom kapható szin unisex.

Mióta a korábbi 2 méret (S, M) mellé behozták a 3. L-es méretet, azóta tökéletesen lefedi a babás időszakot. A legkisebb méret már egésze pici babákon is csinos, és jól illeszkedik. Dereka plusz zsinórral behúzható a vékonyabb babák pocakjához.

Gumirozása és az állítható dereka miatt a balesetek száma szinte elenyésző. Nekünk sosem volt ebből problémánk.

Az anyaga nagyon kellemes. A TotsBotshoz hasonlóan 2 réteg, kivül puha múszálas jersey, belül pedig pamut bébiplüss. Nagyon finom puha, a babának rendkivül kellemes érzés.

Az anyagának köszönhetően a leglassabban száradó pelenkák egyike. De a sok egyéb jó tulajdonsága mellett ez nem akkora probléma, hiszen minimum 2 db úszópelenkára mindenképpen szükség van egy babának, hogy legyen váltóbugyija.

A piacon, a minőségi úszópelenkák között a legjobb árral rendelkezik, jelentősen olcsóbb a már korábban jellemzett úszópelenkáknál.

Összességében nagyon jó osztályzatot kapott.

 

Bambino Mio úszópelenka (3, 5, 4, 3, 1, 3 - 3,2-es átlag)

Nem szerettem, kicsit trottyos volt, nem volt csinos az én lányomon. Bár sokféle mintával gyártják, valahogy a minták sem voltak a szivem csücskei, ellentétben pl az ImseVimse úszópelenkáival.

Méretezése teljesen OK, hasonló a Bambinexhez, az XL-es méretet szerintem már nemigen használja senki, olyan nagy. De a kisebb méretek jól be vannak lőve.

Mivel nem volt igazán csinos, nem feküdt ki rendesen a gyereken, a combnál is laza volt, igy a balesetek előfordulhatnak. igaz nekem ennél a pelenkánál éppen nem volt semmi probléma, de kaki sem került a pelenkába. Igy érdemlegesen nem tudtuk ezt a részét tesztelni.

Kivül 18% Lycra, műszálas fürdőruhaanyag, belül vékony pamut anyag (mint a vékony pamut pólók, de legalább természetes anyag érintkezik a baba bőrével), középen egy vizzáró réteg. Ez utóbbi célja, hogy ne engedje ki a nedvességet, de mint tudjuk a folyadék igy megállithatatlan. Azaz ez a réteg igazából fölösleges, és csak a pelenka vastagságát növeli. Nekem a belső pólóanyag nem jött be, gagyi érzésem volt.

A sok réteg miatt (amiben pamut is van) nagyon nagyon lassan szárad. Na ennek a száradási idejét csak nagyon ráérős anyukák tudják kivárni. Nekem sok volt. csak úgy tudtam értelmesen használni, hogy mellette még 1-2 úszópelenkát is hazsnáltam párhuzamosan a száradás idejére.

Az ára átlagos, éppen a legdrágább és a legolcsóbb (általam tesztelt) úszópelenkák között van. A minőségéhez, használhatóságához képest drágálltam.

A teljes nagy összesitésben ez a pelenka szerepelt a leggyengébben. :(((

Úszópelenkák, amiket mi is kipróbáltunk - 1. rész

Korábbi bejegyzésben arról irtam, mi is a célja az úszópelenkáknak , és milyen fő tipusai kaphatók.

Most szeretném részletesen is leirni, hogy nekünk a különféle márkákkal milyen tapasztalataink voltak.

A pelenkák neve után zárójelben osztályozom az adott úszópelenkát, az adott kategóriában a legjobban teljesitő 5-st kaphat, a legrosszabb 1-est. A következő kategóriákat osztályoztam: csinosság, méretezés, balestek kezelése, anyag minőség, száradás, árfekvés.


ImseVimse úszópelenka (5, 2, 5, 3, 5, 1 - 3,5-ös átlag):


Rendkivül csinos bugyika, nagyon helyes mintákkal, fodrokkal, nagyon nagy választék kapható a piacon a minták terén.

A méretezése szintén nagyon jó. Az úszópelenkák célja, hogy tökéletesen illeszkedjen a babán, ezáltal biztosan minden nem a medencébe való "dolog" az úszópelusban marad. Ennek hátránya viszont az, hogy a nagyon sok méret miatt nagyon gyorsan kinövik az adott méretet a babák. Elég gyakran kell méretet váltanmi a baba növekedésével.

Saját tapasztalatból tudom, hogy egy jól kiválasztott mérettel akár a hasmenés is nyomtalanul bentmarad a pelusban. A meglepetés csak akkor ért amikor a parton a lányomról levettem a vizes (ja és persze hasmenéses) úszópelenkát, amiből, mint egy zuhatag, kiömlött a hasmenéses széklet.

Az anyaga egyszerű fürdőruha anyagból van, vagyis annál kicsit erősebb, vastagabb és kevésbé rugalmatlan műszálas anyagból. Egyik oldalán patentokkal szét lehet nyitni a bugyit, igy a pici babákra sem nehéz ráadni.

Mivel olyan fürdőruha anyag szerűségből készült, nagy előnye hogy gyorsan szárad. Akár 15 perc alatt is már kényelmesen ráadható ismét a babára.

A sok előny és hátrány mellett a svédek hozták a formájukat, és egy igazán jó minőséget képviselő árat párositottak emellé az úszópelenka mellé. Összevetve az imseVimse úszópelenkája tényleg igazán jó minőségű, de használatban több negativ tulajdonsága miatt szerintem nem a legjobb pelenka.

 

TotsBots úszópelenka (3, 5, 4, 4, 4, 2 - 3,7-es átlag)


Csinosnak éppen nem mondanám, magas derék, picit trottyos popsi. Nincs túl nagy szinválaszték: pink, kék és gyümölcsös mintás. Nem bugyi formájú, hanem pelenka formájú, tépőzáras zárással. Emiatt a derekát tökéletesen méretre lehet állitani, a combija viszont sokszor túl bő lehet a naygon vékony combú babáknál.

A méretezésével minden rendben van, a legkisebb elég pici az egészen pici úszóknak is, a legnagyobb elég nagy ahhoz a sajnos nem ritka elvásárhoz, hogy az eldobható úszópelenka fölé még egy mosható úszópelenkát is a babára kell adni a szülőknek. Összesen 4 méretéből, a legnagyobbat tényleg csak az ilyen speciális esetekben lehet használni, a 3 kisebb mérettel viszont kényelmesen végig lehet csinálni a babaúszást.

Mivel vékonyabb combú babáknál a combrész kicsit laza, bő lehet, igy előfordulhat kaki baleset akár a vizben is.

Az úszópelenka anyaga 2 rétegű. Kivül egy vékony műszálas jersey anyag van, belül pedig egy szintén elég vékony apró hurkú pamut frottir. Ez mindenképpen előnyös a műszálra érzékeny bőrű babák esetében.

Az anyaga révén lassabban szárad mint a hagyományos fürdőruhák, de még nem okoz gondot ennek a kivárása.

Az ára a svéd úszópelenkáéhoz hasonlóan elég drága, ez a legdrágább pelenka, de mivel nincs annyi mérete, igy összességében még mindig gazdaságosabb mint az ImseVimse úszópelenka.

Összesitésem után egy fokkal jobb eredményt ért el mint a svéd úszópelenka.