Az eddigi bejegyzéseinkhez képest most egy teljesen új cikket írtam nektek. Ebben picit bemutatkozunk, és a segítségeteket is kérjük.

Lassan 7 éve történt, hogy gyakorlatilag egy időben mind a ketten újabb babavárás elé néztünk.

Nekem akkor már volt 2 nagy fiam, Szilvinek pedig egy nagy lánya. Én akkor már gyakorlatilag körülményekhez és lehetőségeinkhez mérten, környezettudatosan éltem és neveltem a gyerekeimet. A babavárás az ilyen irányú vonzódásomat csak megerősítette. A legfőbb problémám a rengeteg veszélyes hulladéknak minősülő pelenka tárolása, "eltüntetése" volt. Ez vezetett oda, hogy alternatív lehetőségek után nézzek. Így találtam rá (akkor még külföldi oldalakon) a modern mosható pelenkákra.

Lelkesen mutattam Szilvinek, aki szintén azonnal beleszeretett.


A várandósságunk során szép lassan kitanulmányoztuk, és beszereztük a mosható pelenkákat. A gyerekek sorban megszülettek 2008 őszén. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a mosható pelenkák iránti szerelmünk és szenvedélyünk új formát öltsön. Így hoztuk létre a három nagy (iskolás/óvodás) és a két 2-3 hónapos baba mellett közös cégünket (HUPA Kft. - Hunor és Panna babák nevéből) és a Bambio webáruházat (www.bambio.hu). Majd 2 évvel az indulást követően megnyitottuk bemutatótermünket, ahol akár élőben (hiszen nem árulunk zsákbamacskát!) is megnézhetik a szülők, sőt akár fel is próbálhatják a babájukraezeket a pelenkákat.

A modern mosható pelenkázás természetesen magával hozta életünkbe a természetességet, ha lehet még jobban mint ahogy előtte éltünk: öko háztartás, minél egyszerűbben és gazdaságosabban. Ennek megfelelően például kikerült az életünkből a textil öblítő (helyére az ecet került), a popsikrém (nem került helyére semmi), nedves törlőkendő (vízzel nedvesített textil kendőket használtunk), nem termeltünk heti több zacskó le nem bomló veszélyes hulladékot, összességében is kevesebb szemetet termeltünk, így megspóroltuk a szemétszállítási díj egy részét is. És még sorolhatnám (mosás, takarítás, újrahasznosítás, stb.). Így adta magát, hogy a webáruházunkban a mosható pelenkázás mellett, annak kiegészítéseképpen, az öko háztartáshoz használható termékek is megtalálhatóak legyenek (tisztítószerek, mosószerek, stb.).

Szép lassan haladtunk előre, 2010-ben megkaptuk a belga gyártású, magas minőségű Bambinex mosható pelenka termékcsalád kizárólagos magyarországi forgalmazói jogát, majd idén év elején a különleges, de annál hatékonyabb és sikeresebb Ecoegg mosótojás (angol gyártmány) kizárólagosságát is. Így már viszonteladóinkon keresztül is elérhetőek ezek a termékek. Minden általunk kizárólagosan forgalmazott termékről személyes tapasztalataink is vannak. Valljuk, hogy csak olyat szeretnénk másoknak ajánlani, ami nekünk bevált, így másokkal jót teszünk a munkánk révén.

Indulásunk első évében már pályáztunk Az Év Anyavállalata díjakra, de akkor még annyira gyerekcipőben járt nemcsak az üzletünk, de maga a magyarországi mosható pelenkázás is, hogy nem kaptunk elegendő szavazatot.

Úgy érezzük 2015-re érett meg vállalkozásunk annyira, hogy a Ti segítségetekkel, jó eséllyel indulhatunk a pályázaton.

Gondolom, most sokatokban felmerül a kérdés, hogy miért jó ez bárkinek is?

Az hogy nekünk jó, egyértelmű. Egy ilyen díjjal nemcsak a vállalkozásunk erősödik, de célunkat, azaz hogy minél több magyar család megismerhesse az öko háztartás mellett, a mosható pelenkázást, mint a baba pelenkázásának olcsó, egyszerű, bababarát, bőrbarát, és nem utolsósorban környezetbarát alternatív módszerét, még közelebbinek érezhetjük. Hiszen számunkra az üzlet mellett a legfontosabb, hogy más is lássa ennek a módszernek a lényegét, egyszerűségét, és olcsóságát.

Nektek pedig azért jó, mert szavazatotokkal Ti is nagyban hozzájárulhattok ahhoz, hogy minél többen megismerhessék a modern mosható pelenkázás és a környezettudatos élet, környezetkímélő háztartás hatékony és olcsó módszereit.

Köszönjük, hogy ránk szavaztok!

Szavazataitokat a következő linken tudjátok leadni 2015. áptilis 13., hétfő déli 12h-tól 2015. április 30. csütörtök, este 22h-ig:

SZAVAZATOK LEADÁSA ITT!

Nem leszünk hálátlanok, hiszen ha sikerült valamelyik díjat elhoznunk, akkor egy ünnepi akcióval fogunk kedveskedni, ami egyenlőre még legyen meglepetés!

A honlapunkat és a Bambio facebook oldalát követve mindig tájékoztatunk Benneteket a fejleményekről.

További szép tavaszi napot kívánunk,

Andi és Szilvi